Στην εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 17:10, οι επιστήμονες εξηγούν ότι ο πόνος στον αυχένα μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικές αιτίες αλλά είναι κοινός για όσους τον βιώνουν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, έστω και μια φορά στη ζωή τους, θα εμφανίσουν πόνο στον αυχένα. Αρκετοί άλλοι, κυρίως γυναίκες, έχουν μάθει να ζουν για χρόνια με αυτόν, τον οποίο συνηθίζουν να αποκαλούν αυχενικό σύνδρομο. Όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το αυχενικό δεν είναι τόσο σύνδρομο όσο πιστεύουμε.

Γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων αναλύουν όλους τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης του πόνου στον αυχένα, από ένα απλό αναλγητικό μέχρι το χειρουργείο, και καταρρίπτουν μύθους γύρω από τον βασανιστικό αυτό πόνο, ο οποίος συχνά σχετίζεται και με την ψυχική μας κατάσταση.

Οι ειδικοί παρουσιάζουν τις πρώτες βοήθειες στον οξύ πόνο, αλλά και τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη ζωή ενός ανθρώπου που υποφέρει από το αυχενικό σύνδρομο. Δείχνουν ασκήσεις που βελτιώνουν και προλαμβάνουν τον πόνο στον αυχένα, μιλούν για την αξία του βελονισμού, συζητούν για τη χρησιμότητα και τη σωστή εφαρμογή του κολάρου αλλά και την μεγάλη αξία του νερού και της φυσικοθεραπείας στην αντιμετώπιση του πόνου στον αυχένα.

Τέλος, στην εκπομπή καταθέτει την προσωπική του εμπειρία ο ηθοποιός Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο οποίος μετά από ένα ατύχημα που είχε με τη μηχανή εμφάνισε πόνο στον αυχένα, που εξακολουθεί να τον ταλαιπωρεί.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s